Hoe lang blijft carwrap zitten?

Bij het wrappen van je auto kun je algemeen een lang levensduur verwachten. Het hangt af van de manier waarop de carwrap is aangebracht. Is het door een autogarage aangebracht die carwrap een specialisme heeft gemaakt? Dan kun je een levenduur van 6 tot 10 jaar verwachten.

Met een carwrap die zelf is aangebracht kan het korter dan 6 jaar duren. Dat komt omdat de tools en manieren die dan gebruikt werden geen langer levensduur bieden. Oneffenheden en vuil dat onder de wrap blijft, zorgt voor een korte levensduur.

Met onderhoud de levensduur waarborgen

Nieuw gewrapte auto's vereisen uitharding. Het is daarom pas mogelijk om je auto na een week of twee te wassen. De wraplaag wordt op die manier goed gehecht.

Het wassen van gewrapte auto's kan anders zijn dan je gewend bent. Dit komt omdat de carwrap nogal gevoelig is wanneer deze met harde borstels in contact komt. Dat maakt het gebruik van de wasstraat een tikje anders. Kies een wasprogramma dat wax gebruikt en harde borstels vermijdt.

Het is aanbevolen om de auto zelf met de hand te wassen. Op die manier voorkom je het best om kleine beschadigingen te krijgen. Gebruik je een hogedrukreiniger? Zorg er dan voor dat je minimaal een meter afstand neemt en niet hoger dan 60 graden gebruikt.