kan foto niet laden

Wat is wetgeving van geblindeerde autoramen?

Het is toegestaan om de ruiten van jouw auto te tinten, als je houdt aan een aantal belangrijke regels. Wij houden ons netjes aan de wet- en regelgeving en kunnen je daar bovendien uitgebreid over vertellen.

Wanneer we autoruiten gaan blinderen, houden we rekening met de wetgeving die er in Nederland geldt. En net zo belangrijk, we kunnen je ook adviseren over Europese regels op dit gebied.

We zetten de belangrijkste regels op een rij:

  • De voorruit moet minimaal 75% lichtdoorlatend zijn
  • De zijruiten aan de voorkant moeten minimaal 70% lichtdoorlatend zijn
  • De achterruit en zijruiten achter mag je van een folie voorzien, maar dan moet de auto beschikken over een rechter-buitenspiegel.

Het gaat om de Europese richtlijn 92/22/EEG, zodat je daar in Nederland en in de rest van Europa netjes volgens de regels de weg mee op kunt.

Verkeersveiligheid en controles

Benieuwd waarom de wetgeving voor het blinderen van autoramen is ingesteld? De regels moeten allereerst zorgen voor meer verkeersveiligheid. Het is dankzij de regels van buitenaf mogelijk om de bestuurder te zien zitten, zodat duidelijk is wat hij of zij van plan is. En minstens zo belangrijk, je kunt als bestuurder zelf goed zicht houden op het verkeer om je heen. Door je te houden aan de autoramen blinderen regels zorg je ervoor dat je contact kunt houden met het verkeer om je heen. Het draagt bij aan meer veiligheid op de weg, zodat je daar zelf net als anderen van kunt profiteren.

We vertellen je graag meer over de autoramen blinderen regels en de controles die de politie daarop uitvoert. Regelmatig worden auto’s met geblindeerde ramen gecontroleerd, bijvoorbeeld met een apparaat dat de lichtdoorlatendheid meet. Het gaat om de Tintman. Bedraagt de lichtdoorlatendheid van de voorruit of de zijruiten aan de voorzijde minder dan 55 procent? Dan krijg je een proces verbaal. Je hebt dan vier weken de tijd om ervoor te zorgen dat de auto weer aan de eisen voldoet.

Wetgeving blinderen autoramen

Volgens de wetgeving jouw autoramen blinderen? Wij zorgen er in de werkplaats voor dat we je duidelijk laten zien wat er is toegestaan en wat er niet meer mag. We helpen je graag de autoramen te laten tinten volgens de regels die er gelden, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

En heb je al een controle gehad en bleken de ramen te veel getint? Wij maken het graag voor je in orde, zodat je daar weer volgens de wetgeving en regels gebruik van kunt maken.

Heb je vragen of wil je meteen een afspraak maken? Bel ons op werkdagen tussen 9:00 en 17:00u op telefoonnummer 0631788501 of gebruik het afspraken-formulier.

Wij waarderen onze klanten en zij waarderen ons, bekijk hieronder waarom.

Wij waarderen onze klanten en zij waarderen ons, bekijk hieronder waarom.

Jan Arts

Ik heb de achterruiten laten tinten van twee auto's. Gaan hier zeer netjes te werk en leveren alleen maar met perfectie! Auto neergezet, boodschappen gedaan, en bij terugkomst was de auto klaar! Erg veel profijt van gehad op vakantie omdat de folie ook veel warmte buiten de auto laat! Zeker een aanrader, en ik twijfel niet om ooit nog eens terug te gaan als het weer eens nodig is!

Lyean Vetter

Heb mijn ramen laten tinten bij dit top bedrijf. De twee voorruiten en drie achterruiten laten tinten van mijn Opel Adam. Ben zeer en zeer tevreden met deze toppers. Vriendelijk personeel en een hele goeie service. Ik raad dit bedrijf echt aan!

Peter Van Wouwe

Nadat mijn vorige leverancier aan huis om ruiten te tinten failliet ging, ben ik bij Buitenbos Customs terecht gekomen. Inmiddels twee auto's laten doen, tot volle tevredenheid. (Tevens de zwarte cabriolet van mijn dochter laten poetsen, Super!)

Dmytro Levchun

Ik heb mijn autoramen laten blinderen door Buitenbos Customs. De afspraak kon gemakkelijk op een geschikt tijdstip worden geregeld, het blinderen van de autoramen duurden een halve dag.

Mike Seegers

Super bedrijf. Netjes en mooi werk geleverd. Ramen laten tinten en striping over de mini. Top gedaan, Thanx 👊

Sander Bakker

Erg blij met m'n getinte ramen! Goeie service en het eindresultaat ziet er super uit! Zeker een aanrader 👍

Martin Van Klaveren

Als je iets aan je auto wil doen, moet je bij Buitenbos Customs zijn! Superblij met het resultaat.