(071) 408-6737 Ieder werkdag tussen 09.00 en 17.00
wetgeving blinderen autoramen

Wetgeving blinderen autoramen

Benieuwd naar de wetgeving voor het blinderen van autoramen? Het is toegestaan om de ruiten van uw auto te tinten, als u zich houdt aan een aantal belangrijke regels. Wij houden ons netjes aan de wet- en regelgeving en kunnen u daar bovendien uitgebreid over vertellen.

Als we autoramen tinten houden we rekening met de wetgeving die er in Nederland geldt. En net zo belangrijk, we kunnen u ook adviseren over Europese regels op dit gebied.

We zetten de belangrijkste regels op een rij:

  • De voorruit moet minimaal 75% lichtdoorlatend zijn
  • De zijruiten aan de voorkant moeten minimaal 70% lichtdoorlatend zijn
  • De achterruit en zijruiten achter mag u van een folie voorzien, maar dan moet de auto beschikken over een rechter-buitenspiegel.

Het gaat om de Europese richtlijn 92/22/EEG, zodat u daar in Nederland en in de rest van Europa netjes volgens de regels de weg mee op kunt.

Verkeersveiligheid en controles

Benieuwd waarom de wetgeving voor het blinderen van autoramen is ingesteld? De regels moeten allereerst zorgen voor meer verkeersveiligheid. Het is dankzij de regels van buitenaf mogelijk om de bestuurder te zien zitten, zodat duidelijk is wat hij of zij van plan is. En minstens zo belangrijk, u kunt als bestuurder zelf goed zicht houden op het verkeer om u heen. Door u te houden aan de autoramen blinderen regels zorgt u ervoor dat u contact kunt houden met het verkeer om u heen. Het draagt bij aan meer veiligheid op de weg, zodat u daar zelf net als anderen van kunt profiteren.

We vertellen u graag meer over de autoramen blinderen regels en de controles die de politie daarop uitvoert. Regelmatig worden auto’s met geblindeerde ramen gecontroleerd, bijvoorbeeld met een apparaat dat de lichtdoorlatendheid meet. Het gaat om de Tintman. Bedraagt de lichtdoorlatendheid van de voorruit of de zijruiten aan de voorzijde minder dan 55 procent? Dan krijgt u een proces verbaal. U heeft dan vier weken de tijd om ervoor te zorgen dat de auto weer aan de eisen voldoet.

Wetgeving blinderen autoramen in Katwijk

Volgens de wetgeving uw autoramen blinderen bij ons in Katwijk? Wij zorgen er in de werkplaats voor dat we u duidelijk laten zien wat er is toegestaan en wat er niet meer mag. We helpen u graag de autoramen te laten tinten volgens de regels die er gelden, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

En heeft u al een controle gehad en bleken de ramen te veel getint? Wij maken het graag voor u in orde, zodat u daar weer volgens de wetgeving en regels gebruik van kunt maken.

Heeft u vragen of wilt u meteen een afspraak maken? Bel ons op werkdagen tussen 9:00 en 17:00u op telefoonnummer 06 317 88 501 of gebruik het online contactformulier.

Me ramen laten tinten!! Ziet ertop uit, 👍🏽
Marco van Sprang
2019-04-07T18:52:05+0000
Van de week mijn ramen laten tinten bij Buitenbos Customs. mijn ramen lijken fabrieksaf getint, ik ben super tevreden met de service en resultaat en om deze reden mijn recensie.
TJ Adam
2019-02-08T09:34:41+0000
paar dagen geleden bij dit top bedrijf de 2 voor en 3 achter ramen laten tinten van mijn Opel Adam. Ben zeer en zeer tevreden met deze toppers. Vriendelijk personeel en een hele goeie service.raad dit bedrijf echt aan!.
Lyean Vetter
2018-12-16T16:09:26+0000
Super job Buitenbus customs Katwijk for darkening my car windows, professional, knowledgeable and friendly team, top customer service, I can only recommend and will definitely go there again.
Pieter de Mooij
2018-08-25T12:52:10+0000
Sluit Menu
Offerte opvragen
Bellen