Steenslag

Tijdens het rijden krijg je te maken met autoschade. Of het nou klein of wat groter is, je komt het vast tegen. Vaak is het ook onvermijdelijk de schade op te lopen.

Bij het wachten van reparatie van steenslag worden de problemen steeds groter. Je lak kan gaan roesten waardoor reparatie nog duurder wordt.

Je kunt het voorkomen dat steenslag jouw auto beschadigt, maar ook compleet voorkomen dat het op je auto komt. In dit artikel kom je te weten hoe je steenslag kunt voorkomen.

Hoe ontstaat steenslag?

Wil je steenslag voorkomen? Het is belangrijk om goed te weten hoe dit ontstaat, zodat je daar iets aan kunt doen. Met name op korte afstand achter voorliggers kunnen opspattende steentjes makkelijk op de motorkap van jouw auto terechtkomen. Dat leidt tot schade, vooral bij hogere snelheden.

Probeer meer afstand te houden, zodat de steentjes voordat ze jouw auto bereiken alweer op de grond liggen. En wil je hoe dan ook schade voorkomen? Dan is onze Paint Protection Film de beste keuze om de motorkap en de rest van jouw auto te beschermen.

Steenslag voorkomen

Je kunt jouw auto van die irritante kleine steentjes beschermen. Dat gaat bijvoorbeeld met een hoestje die je dan over je auto delen plaatst.

Vaak heeft de motorkap het meeste last van steenslag. Om dit te voorkomen kun je dan een hoestje eroverheen plaatsen. Of dit er goed uit zal zien is weer de vraag.

Probeer meer afstand te houden van de auto's voor je. Hun bandprofiel zorgen voor de steenslag op je lak. Dus dit kun je voorkomen door wat meer afstand te houden. Helaas gaat dit niet altijd perfect, dus steenslag lijkt hier onvermijdelijk.

Het asfalt brokkelt nogal bij hoge temperatuurverschillen. Je kunt je auto op die momenten het liefst minder of niet gebruiken om steenslag te voorkomen.

De beste manier bij het voorkomen van steenslag ligt nog wat aan de dure kant. Gelukkig doet het wel zijn taak. De steenslagfolie wordt dan aan je lak gebracht. Het beschermt je lak van steenslag, zodat je geen zorgen meer hoeft te maken dat steentjes je lak beschadigen.