Verschillende voordelen

Donkere autoruiten zorgen voor allerlei verschillende voordelen. Zowel voordelen op besparingen en op veiligheid. Wanneer we kijken naar donkere autoruiten, dan denken we meteen aan de stoere look.

Toch zijn er andere leuke voordelen die geblindeerde autoramen te bieden heeft. In dit artikel kom je alles te weten wat de voordelen zijn.

Lijstje voordelen van geblindeerde autoruiten

UV-straling afwerend

Meer privacy

Anti-tegenliggers

Bescherming van je interieur

Anti-inbraak

Besparing op airco

Bescherming bij ongelukken

Stoere look

1. UV-straling afwerend

Wanneer je 's zomers in je auto zit, wil je het liefst je huid niet laten verbranden door de zon. Het is niet fijn om achter te blijven met een geirriteerde huid en daarom brengen geblindeerde autoramen de oplossing voor dit probleem. Volgens een artikel van het AD activeert veelvuldige blootstelling aan de zon veroudering van je huid.

De autofolie werkt beschermend tegen UV-stralen. Goede autofolie weert tot wel 99 procent van de UV-stralen. Dat betekent dus dat je minder hoeft te smeren van zonnebrand en dat je minder kans loopt op verbranding binnen je auto.

2. Meer privacy

Voor mensen die te benieuwd zijn naar wat anderen doen, zijn geblindeerde autoruiten flink balen voor ze. Privacy is altijd belangrijk, zelfs in je auto. Met geblindeerde autoruiten maak je het lastiger voor mensen om naar binnen te gluren. Dit zorgt meer voor een gevoel van comfort.

Wel kan er nog van binnenuit naar buiten gekeken worden. De geblindeerde autoramen zorgen slechts voor blokkage om van buiten naar binnen te kijken.

3. Anti-tegenliggers

Wat zijn die tegenliggers irritant zeg, maar wanneer je geblindeerde voorruiten hebt, zul je er geen last meer van hebben. De aangebrachte folie zal ervoor zorgen dat de felle licht van tegenliggers worden gedempt.

Dat zorgt dus voor meer gemak bij het rijden maar ook voor minder ongelukken. Veiliger voor jou en je medebestuurders.

4. Bescherming van je interieur

De zon kan je interieur flink gaan laten verslijten. Dat gebeurt vaak wanneer het ontzettend heet wordt (helaas niet het geval in Nederland). Voor mensen die graag op vakantie gaan, brengt het dus sneller veel voordeel met zich mee.

Door directe blootstelling van de zon te verminderen op je interieur, zorg je voor meer bescherming. Je interieur blijft zo intact en verslijt zo minder snel.

5. Anti-inbraak

Nog steeds is er sprake van vele inbraken bij auto's. Dat gebeurt wanneer je het de dieven makkelijk maakt. Wat nou als je het lastiger voor ze maakt met geblindeerde autoruiten, dan worden de dieven daar niet blij mee. Dat komt omdat geblindeerde autoramen zorgen voor een lastige inkijk vanuit buiten.

Zo hinder je de zicht op waardevolle items in je auto (tip: laat nooit je waardevolle items onverborgen in je auto liggen).

6. Besparing op airco

Wie houdt er nou niet van besparen? De folie zal ervoor zorgen dat je auto koel blijft in de zomer en warm in de winter. Het stoot namelijk kou en warmte af, waardoor je auto comfortabel blijft voor jou en anderen in de auto. Ook heb je niet meer van die vervelende zonneweerders nodig aan je ramen.

7. Bescherming bij ongelukken

De folie houdt de glasscherven bij elkaar waardoor de bestuurder niet geschaadt wordt door allerlei glasscherven. Dit zorgt dus voor minder letsels bij auto ongelukken. Helaas zijn statistieken van auto ongelukken wat hoog.

Rijd daarom altijd voorzichtig en beschermd jezelf tegen ernstige letsels door folie aan te brengen bij je ramen.

8. Stoere look

Een toffe bak met nog eens donkere ramen; een plaatje. Het wordt steeds meer een trend dat bestuurders kiezen voor geblindeerde autoruiten. En terecht! Het zorgt voor een interessanter en vooral stoere auto.

Je kunt nu weer beginnen met opscheppen over je auto, supertof. Nu alleen nog zorgen voor een schitterende lak en je auto is compleet.


Deel dit artikel met jouw vrienden en kennissen